Mari Letak Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SUAMI TERBAIK

Anda stress ya ? Jangan risau anda tidak keseorangan. Jom baca cerita ni sekejab.

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eksklusif lagi mewah
di pusat bandar. Setelah keluar dari gym, tiba-tiba  kedengaran bunyi deringan handphone dari
penjuru bilik tersebut.  Panggilan itu disambut oleh salah seorang dari mereka dan terjadilah
dailog seperti di bawah ;

" Helo....."

" Abanggg....., sayang ni."

" Hemm..... "

" Abang masih ada kat kelab  lagi ke ? "

" Iya.. "

" Abanggg.., sayang sekarang ada kat Shopping Complex dua block dari  kelab abang tu. Sayang
ada nampak kain sutera keluaran terbaru. Cantikkkk bangg, ermm boleh ke sayang beli kain tu ? "

" Berapa harganya ? "

" Cuma RM 1,500 aje..........."

" OK, belilah. Kalau dah memang sayang suka sangat kain tu."

" Ohh...., terima kasih abang, dan tadi kan.....sebelum datang ke sini sayang singgah jab
di Cycle & Carriage .... tengok Mercedes Benz model terbaru. Lawa banggg. Sayang sukaaa
sangat. Ermm, sayang dah bincang dengan salesman kat situ dan dia setuju bagi kita good price.
Lagi pun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas...."

" Berapa harga yang dia bagi ??? "

" Cuma RM 280,000 jee..........."

" Ok, tapi pastikan harga tu dah on the road."

" Great, before we hang up bang, ada satu perkara lagi........."

" Apa dia ???? "

" Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang, dan pagi tadi sayang
sebenarnya dah singgah ke pejabat agen hartanah..., sebab sayang dapat tau rumah yang kita tengok
tahun lepas, sekarang dah nak dijual. Alaa, rumah yang ada swimming pool bentuk love tu dan
ada taman orkid kat belakangnya berhadapan dengan pantai....cantikkan bang ?? "

" Ok, ok abang faham. Berapa harga yang dia orang mintak ? "

" Cuma......RM 740,000 aja. Ok kan bang harganya ? Sayang dah tengok dalam akaun kita cukup
lagi untuk cover harga tu. "

" Eloklah tu, confirmkan cepat sebelum orang lain beli tapi....cubalah dapatkan harga RM 700,000
kalau boleh ok ? "

" Ok. Sayanggg abang. Terima kasih darling. Kita jumpa lagi malam nanti ya. Bye bang.
I love you. "

" Bye. I love you too. "

Lelaki itu menghentikan perbualan. Menutup flap handphone . Dia kemudiannya mengangkat
tangan sambil memegang handphone dan bertanya, " ADA SESIAPA TAHU HANDPHONE
NI SIAPA PUNYA ? "

Hahaha.....masaklah tuan punya handphone tu nanti