Mari Letak Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 TEORI POPULAR MLM DI MALAYSIA

5 TEORI YANG PALING POPULAR DALAM PERNIAGAAN MLM DI MALAYSIA
ADALAH :-

1. PARK'ING'
2. DREAM'ING'
3. HOP'ING'
4. BLAM'ING'
5. HOPP'ING'

*  PARK'ING nama bawah potential leader yang baru kita dapat tangkap.
    Hoho.....sebelah kaki dah siap secara auto. Confirm si beliau ni akan siapkan
    kaki lagi sebelah dengan cepat.

*  Lepas parking nama kita semula bawah dia, kita boleh lah berDREAM'ING
    yang leader baru kita tu akan buat kerja kaw-kaw untuk kita. So kita boleh lepas
    tangan dan goyang kaki sambil kira untung yang bakal masyuk.

*  Lepas tu boleh lah kita 'berHOP'ING' yang potential leader tu akan bawak masuk
    leader-leader lain dalam kita punya networking. Wahh......kerja makin jadi lebih
    senang dan besar selepas ni.

*  Ehem....., kalau leader baru yang kita sangka berpotensi itu akhirnya hanya lebih
    gaya dari aksi sebenar @ lebih sudu dari kuah .......jawabnya kita fly kite le dan supaya
    kita tak merasa bersalah terhadap kegagalan sendiri - kita BLAM"ING lah dia tu.
    Poyo lah..... bla..., bla.., bla..
 
*  Bila dah tau kita gagal melahirkan leader yang diharapkan, maka kita pun mula
    rasa seriau dan malu ler kan ? Networking tak menjadi sooo .., apa lagi,
    kita HOPP'ING lah semula.

   Tak gitew ??                             
teori popular, MLm, harapan, perniagaan mlm, Mlm di malaysia, teori