Jom saya kongsikan cara mengekalkan warna sayuran hijau agar kelihatan lebih
1.
Jika
2. Tapi cara yang paling mudah adalah dengan memasukkan 1/2 sudu kecil bikarbonate
bukan hanya kekal hijau, malah cantik dan mempunyai testure yang rangup bila
3. Tak mau gunakan 2 petua di atas ?
Bagaimana nak menjadikan masak lemak pucuk ubi anda kelihatan hijau tanpa
ambil sedikit garam lalu diramas pucuk ubi tadi dalam periuk.
diramas tapi disental pucuk ubi tadi.
aktiviti meramas pucuk ubi tadi memang berwarna hijau. Anda tak perlu celur lagi
tapi sayur ini akan menjadi sedikit pahit seakan rasa pucuk turi bila dimasak.
pastilah rasanya lebih asli dan mengujakan terutamanya bila digandingkan hidangan
dengan sambal belacan dan ikan kering. Memang sedap.
4. Memasak Kailan Chinese Style dengan memasak Kailan Tom Yam Style memang
mengekalkan warna, tapi tomyam style kita kena tumis bahan-bahan tumisnya dalam
2 minit dan masukan sedikit gula , kemudian baru masukkan kailan.
rasanya dan cemerlang warnanya,
Selamat mencuba.
Thats Awesome Article !
ReplyDeleteJOKERDANA - Bandar Judi Online terbesar dan terpercaya se-Asia.
dengan bonus menarik yang ada di dalam nya, ayo segera daftarkan dan dapatkan bonus beserta event yang ada di kami.
SLOT
SPORTBOOK
BONUS
JOKERDANA