Mari Letak Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cara nak hilangkan offers wizard, pop up adv


Secara dasarnya memang tak salah le memasang iklan kerana mereka memang mencari
duit dengan memasang iklan. Tapi bila terlalu banyak iklan yang muncul disetiap web yang
dilawati memang jadi annoyinglah kan.

Inilah yang aku runggutkan sejak lap top aku dihantar format, bukan jadi semakin laju,
sebaliknya jadi semakin lemot/lembap. Grrr......jenuh mencari di internet , cara nak
menghilangkannya termasuk memasang pop up blocker, haram tak menjadi sebaliknya
aku berdepan dengan masaalah ' time out' pulak.

Beberapa carian diinternet menemukan aku dengan cara menghilangkan pop up
di lap top, tapi bila dicuba, cara itu juga tidak berapa berkesan. Masih tidak dapat
meng'nyah'kan iklan -iklan yang meletup di sana sini di setiap web yang aku pergi.
Ahh, sakitnya hati bila setiap kali aku harus memangkah window-window iklan yang
meletup dan merecup bagai cendawan tumbuh pada setiap laman web. Komputer aku
dahulu hanya mengalami masaalah kelembapan loading sehingga memaksa aku untuk
memformat kannya. Tapi sebaik saja selesai diformat masaalah  offers wizard ni
pulak muncul. Salah tukang format ke yang sengaja memasukkan software yang
tidak berkenaan ke dalam lap top aku ?

Adblocker, Youtube adblocker , semua yang aku pasang tidak berkesan mematikan virus
malware ni. Cerita pun tak guna jadi pencarian aku teruskan sehinggalah aku menemukan
keyword yang betul iaitu ADV CONTROL. Rupanya offers wizard n datang dalam bentuk
extention free downloader file... Huh, patut pun semua langkah 'penghapusan' tak berkesan.
Kebal rupanya offers wizard nih.

Jadi kalau ada sesiapa yang mengalami masaalah diserang iklan yang meletup-letup
di sana sini macam yang aku alami pergi ke ADV CONTROL DAN IKUT
LANGKAH-LANGKAH PEMUSNAHAN yang diajarkan hingga selesai.

Tadaa....hati aku dah tak sakit lagi. Tak tahu lah kalau akan datang 'pengacau' nih
datang balik harus aku meroyan lagi.