Carian kata kunci untuk burger mempunyai 25,000,000 juta
carian 0.62
sesaat. Sementara carian yang menggunakan kata kunci 'perniagaan
burger'
mempunyai 379,000 carian setiap 0.58 saat . Herm, nak buat kajian dah tak wajib
guna company R &D lagi, tapi cukup menggunakan google. Ia mula diperkenalkan
di pasaran melalui Burger King, A & W, kemudian di ikuti oleh Mc
Donald dan
jenama tempatan dimulakan oleh Ramli Burger. Diikuti dengan kemunculan
Burger Bakar, Burger Byte, Burger Kukus yang kemudiannya menjadi jenama
Burger Bakar, Burger Byte, Burger Kukus yang kemudiannya menjadi jenama
terkenal kebanggaan para peminat burger dan seterusnya meneruskan
kesinambungan perniagaan burger di Malaysia.
kesinambungan perniagaan burger di Malaysia.
Burger merupakan perniagaan
makanan yang bagus. Banyak permintaan
dan cepat berkembang jika kena acara dan pengurusannya. Sekiranyanya
dan cepat
seorang pengusaha burger itu mempunyai resepi pembuatan daging burger
dan sos
buatan sendiri ia akan memberikan added value kepada perniagaan ini.
Perniagaan burger memerlukan kreativi dari pengusaha.
Bermula dari
menghasilkan daging burger, kepelbagaian sos yang mencipta kelainan rasa,
menghasilkan
penyediaan masakan, mahupun showmanship di depan pelanggan. Kepelbagaian
dan
kekreatifan adalah perlu bagi menarik perhatian pelanggan sehingga
pelanggan
boleh mengungkap dengan kata, ‘emm, wow !!’
Kelainan dan showmanship yang bagus boleh mencipta crowd
yang tersendiri.
Dan inilah yang akan disampaikan dari mulut ke mulut.
Iklan yang paling power
adalah iklan yang disampaikan dari mulut ke mulut. Ia
lebih berkesan dan lebih
berkuasa mempengaruhi minda pengguna dari iklan di media .
Bagusnya perniagaan burger ini kerana ia boleh dimulakan
di mana saja.Dan
dewasa ini konsep kiosk buka pasang, menjadi pilihan peniaga-peniaga burger.
dewasa ini
Pasar Tani,
Medan Selera, Expo, Karnival, kaki lima kedai, bawah pokok,
depan kedai 7Eleven, mahupun
simpang-simpang jalan utama. Pilih lokasi dan
mulakan perniagaan anda.
Bagi pengusaha burger yang
mempunyai modal besar, mereka boleh membantu
mengwujudkan peluang franchise dengan
menawarkan pakej-pakej yang boleh
menarik minat peniaga lain untuk bersama
mengembangkan dan membangun
jenama franchise mereka.
jenama franchise mereka.
Tawaran modal yang rendah untuk memulakan perniagaan
termasuk pakej kiosk,
bahan mentah, konsultasi perniagaan percuma, termasuk latihan mentor-mentee
atau mungkin juga software akaun percuma boleh merancakkan penyertaan para
peniaga kecil burger untuk bersama merebut peluang perniagaan ini.
peniaga kecil burger untuk bersama merebut peluang perniagaan ini.
Istimewanya perniagaan burger kerana ianya boleh
diusahakan secara sambilan
mahupun sepenuh masa. Bagi yang mengusahakan secara sambilan waktu operasi
biasanya bermula seawal jam 5 petang dan berakhir jam 12 malam. Mengikut
mahupun sepenuh masa. Bagi yang mengusahakan secara sambilan waktu operasi
biasanya bermula seawal jam 5 petang dan berakhir jam 12 malam. Mengikut
permintaan dan lokasi perniagaan. Bererti jam bekerjanya adalah sesingkat
5 -7 jam sahaja sehari. Sedangkan pendapatan sambilannya boleh dianggap
lumayan dengan untung bersih per biji antara RM 1 – RM 1.50.
Bayangkan kalau satu hari
boleh jual 50 biji sudah berapa ?
Burger yang ini...., ada orang berani cuba ? - Sumber Google
No comments:
Post a Comment