Mari Letak Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger atau GOBLOK ?


Kenapa ramai yang tertarik menjadi BLOGGER ?
Kerana semula jadi memang suka menulis ? Dulu tulis di dairi – baca sorang-sorang. Sembunyikan dairi tu jangan sampai orang lain tahu. Jangan sampai orang lain baca. Sekarang dah moden. Tulis dairi juga tapi dalam blog. Publish online, semua orang baca.
 Ada ke orang nak baca ? Hebat sangat ke bila orang baca ?




Ramai yang suka jadi blogger . Kita ni sebenarnya berbakat besar sebagai wartawan. Sekurang-kurangnya boleh le buat journal tentang aktiviti sendiri…tak gitu ?

Kenapa ramai yang tertarik menjadi blogger ?
Sekarang ni bukan artis aja yang boleh popular, blogger pun popular juga ! Kalau penulisnya menulis dengan gaya bahasa orang muda, santai, tidak provoke, ada sedikit ilmiah dalam penulisannya, rajin buat review, publish aktiviti harian, spot diskaun dan kupon, buat contest bla..bla..bla. Mesti ramai yang suka baca kan ? Bila ratting tinggi banyaklah yang nak buat iklan di blog kita. Kerja santai dari rumah dan poket pun boleh kembung. Pengeluar produk panggil sana sini untuk buat review.

Lagi cepat popular jika tuan punya blog cantik, manis, kacak, segak dan berpengetahuan. Cepatlah dikau devaboom !
Lyssa Faizureen, Hanis Zalika, Fatin Liyana, Nisa Kay, Ben Ashaari, Denaihati, Teratakarmo, Broframestone, Bonikacak……adalah antara yang diminati dan ramai pengikut.

Kenapa ramai yang suka jadi blogger ?
Kerana ramai yang ada misi dan visi. Selain dari isi yang mantop untuk dibaca, sesekali boleh juga buat tempat menulis curahan rasa..hehe. Tapi tak tau lah pulak berapa ramai yang ikhlas menulis. Berapa ramai yang tahu teknik seo untuk meramaikan trafik ? Berapa ramai pula yang suka  ‘memfollow’? I follow you – you follow me . Berapa ramai yang rajin buat blog walking ? Berapa ramai yang pandai letak back link ?
LOL. Saya pun memang tak pandai. Lebih goblog dan jauh dari status blogger sebenarnya. Saya hanya menulis apa adanya dan bila berkesempatan. Yang pasti ada sesuatu yang ingin dikongsikan, cuma TUNGGGUUUUU .



Jauh Boni kacak menjejak untuk dapatkan bahan berita.



            
                             






Rajin buat up date dah mestilah kan ? Kalau satu entri sebulan.,ermmm kirim salam je lah.

** Goblog perkataan jawa yang bermaksud bodoh.



                 JOM JOIN ASIAFAN.NET

Get Paid To Promote, Get Paid To Popup, Get Paid Display Banner